Hem » Galleri » Sigrid Ingela Blom, smyckekonst

Sigrid Ingela Blom, smyckekonst

White Wedding

7-29 april 2018

Vernissage Lördag 7 april kl 11-16. Sigrid Ingela Blom finns på plats i galleriet hela dagen.

”Jag har funderat mycket över relationer, som naturligt är nära förknippat med både minnen och upplevelser men även med tankar om framtiden” säger smyckekonstnären Sigrid Ingela Blom. Lusten att ständigt utforska metallens möjligheter genomsyrar hennes dagliga arbete. Gediget konsthantverk och känslighet står i absolut fokus för verksamheten i ateljén där hon inte bara tillverkar smycken och utför reparationsarbeten, utan också arbetar med mer omfattande verk inför utställningar.

I sin utställning ”White Wedding” visar hon ett antal bärbara objekt med utrymme för kärleksfulla hemligheter. Här kan man samla minnen och personliga ting – ett handskrivet brev, ett fotografi, en nyckel, en betydelsefull sten eller en snäcka från en vacker strand.
Brudklänningen har en central plats i utställningen. I den står man naken, trots att man är påklädd. Klänningen består delvis av små lätta ihopsydda transparenta kuber som rymmer personliga minnen och ting från en förfluten tid. Några kuber är helt slutna och kanske får de förbli så, eller så öppnas de så småningom upp. Där finns också några tomma, förväntansfulla kuber att fylla.

”Att möta sig själv och sitt innersta jag är att stå naken inför sig själv med samtliga brister och tillgångar. Att stå nakna inför varandra är att acceptera och respektera både sig själv och den andre. Varje människa har en unik sammansättning, vilket är fantastiskt!
Att ta tillvara, måna om varandra och varsamt bära med sig vackra minnen vidare genom livet är en del i att vårda sin relation för framtiden. Om detta handlar min utställning.”

Sigrid Ingela Blom är utbildad silversmed enligt gammal lärlingstradition och har varit verksam i yrket sedan 2007. År 2016 erhöll hon Lions Kulturstipendium ”för sitt mångåriga konstnärliga skapande inom områdena måleri, metall och musik” och hon korsbefruktar gärna konstformerna i olika arbeten och projekt. I ”White Wedding” finner vi t ex ord och strofer med stark musikalisk anknytning och djupare innebörd.
Hon har haft ett flertal separatutställningar och deltagit i grupp- och jurybedömda utställningar runtom i Sverige. Hon är medlem i Kaleido sedan 2010 och ansluten till KRO och KHVC.
Se även www.blomjewellery.com