Hem » Galleri » Anna Eckert & Meggi Sandell, textil

Anna Eckert & Meggi Sandell, textil

Virkad genteknik och abstrakta texter i korsstygn

4 - 26 februari 2006

”Textil konst – det är ju bara mossiga bildvävar” hävdade en (manlig) konstrecensent som Kaleido pratade med för ett par år sedan. Han hade knappast hängt med i vad som händer inom den textila konsten! Dagens unga textilkonstnärer ägnar sig nämligen inte mycket åt bildvävar. Och fastän utförandet är i textila tekniker och material bygger deras konst mer på idéer än på bilder. Anna Eckert och Meggi Sandell kan definitivt räknas till dessa nya unga textilkonstnärer.

Anna Eckert har arbetat med teman som t.ex. genteknik: ”Jag har gjort en undersökning i glappet mellan det vi ser men ändå inte förstår. Vad är det som egentligen formar oss till dem vi är?” Virkningen har varit hennes huvudsakliga teknik när hon funderat över DNA och arv.

Meggi Sandell har bl.a. arbetat med text som abstraktion: ”En text som inte gör anspråk på att bli förstådd, men ändå skrivs, är motsägelsefull” säger hon och provar att göra oläsliga ’texter’ av korsstygn. Hon har också gjort stora stickningar som sakta upplöses, maska för maska.

Både Anna Eckert och Meggi Sandell tog sin magisterexamen på HDK:s textillinje 2004. De har sedan dess hunnit med flera utställningar både i Sverige och utomlands.

Se även www.eckert-sandell.cjb.net