Hem » Galleri » Annica Danielsson Almén, rakubränd keramik mm

Annica Danielsson Almén, rakubränd keramik mm

Ur familjealbumet

23 augusti - 14 september 2008

”Det handlar om långt borta och nära, tiden som har gått, det som är nu och det som har försvunnit” berättar Annica Danielsson Almén om sin utställning i Kaleidos galleri. ”Tiden går men det är egentligen ingenting sorgligt med det. Det kommer alltid något nytt istället, det är det som är så spännande! Vad händer sedan? Vad väntar runt hörnet?”

Annica Danielsson Almén arbetar med både keramik, glas och betong. En av hennes favorittekniker är rakubränning. I denna utställning visar hon flera rakubrända bilder föreställande små och stora barn, både de egna barnen och deras kompisar. Det är helt nygjorda bilder men även bilder som hon gjort tidigare fast inte visat förut. Hon visar också några installationer och ”collage”, bl a med sin egen gamla barnvagn och sin alzheimersjuka mammas efterlämnade vävgarner.

”Visst kan man koppla det jag visar i utställningen till förändringarna i mitt eget liv: Barnen har flyttat hemifrån, vi har sålt huset och flyttat till lägenhet, min mamma har gått bort, osv.”

Under Kulturnatten lördag 13 september kommer Annica Danielsson Almén dessutom att visa eldskulpturer tillsammans med sin dotter Adina Almén.

”Rakubränningen har gjort att jag eldat mycket genom åren. Hela familjen tycker om att elda och båda mina barn håller på med eldjonglering. Nu har jag och min dotter experimenterat en del med eldskulpturer som vi kommer att bränna utanför Godsmagasinet under Kulturnatten.”

Annica Danielsson Almén är utbildad på Konstfacks linje för keramik och glas 1980-85 och har varit verksam som keramiker och konstnär sedan dess. Hon arbetar med både bruksföremål och konst och har utfört många utsmyckningar i skolor, kyrkor, bostadsområden och stadsmiljöer. År 2000 var hon med och startade Kaleido där hon fortfarande är medlem och bl a ansvarar för galleriet och utställningsverksamheten.

Se mer på www.annicada.nu