Hem » Galleri » Linnea Larsson Lesse och Margareta Danhard, emalj, grafik och skulptur

Linnea Larsson Lesse och Margareta Danhard, emalj, grafik och skulptur

Tyst – jag hör inte vad jag tänker

4 - 26 januari 2003

– Det första vi sa till varandra – eller som Margareta sa till mig – var ”Håll käften”. Tänka sig, det var för 22 år sedan!

Så berättar keramikern och grafikern Linnea Larsson Lesse om sitt första möte med konstnären och numera goda vännen Margareta Danhard.
De båda är det nya årets första utställare i Kaleidos galleri.
Margareta Danhard och Linnea Larsson Lesse funderar över vår tids problem och de udda tingen. Denna gång är det ljuden, tystnaden, hörselkåpor och öron som hamnat i fokus:

– Har du, någon gång, trötta öron? Tycker du någon gång att det borde finnas öronlock, precis som ögonlock? Önskar du ibland att du fick tänka färdigt? Här har du utställningen som leker med tanken på att stänga av det ständiga ljudflödet. Här undersöks hörselkåpans estetik. Här finns representanter för de öron som hört mest skvaller samt inslag av tysta leken. Hur blir det om vi gör små luckor i ljudmattan? Slutar världen snurra om vi inte lyssnar?

Linnea, som är medlem i Kaleido och en av Kaleidos grundare, har mycket gemensamt med Margareta: t.ex. är båda födda 1967, de har båda gått Gävle Folkhögskolas konstlinje, de arbetar båda med konst och båda är medlemmar i Gävle Konstgrafiker (trots att ingen av dem längre bor i Gävle – Linnea bor i Alingsås och Margareta i Färila). Båda har också en mängd skolor, kurser, stipendier, separat- och samlingsutställningar mm bakom sig.