Hem » Galleri » Elisabeth Carlsson, textil

Elisabeth Carlsson, textil

Textila avtryck

10 jan - 1 feb 2004

”För mig är idén viktigare än materialet men jag har mina rötter i det textila” säger Elisabeth Carlsson, textilkonstnär, som är 2004 års första utställare hos Kaleido.

Elisabeth Carlsson blandar fritt av olika textila tekniker. Hon använder gärna traditionella tekniker men i nya sammanhang. Inför denna utställningen har hon främst arbetat med att sammanfoga och fläta gasväv. Hon bearbetar ytan med färg, papper, bomull, stygn mm.

”Jag vill skapa en känsla att komma sinnena nära, med ’vårdande’ material och färgskiftningar i vitt.” Temat för utställningen är minnen.

”Sedan några år tillbaka har jag arbetat med tankar kring minnen, både de man vill minnas och de minnen man helst vill glömma. Minnen som man krampaktigt försöker hålla kvar men som bleknar bort, minnen som man förtvivlat försöker glömma…”Elisabeth Carlsson är textilkonstnär utbildad på HDK 1988-92. Hon är född och uppvuxen i Gränna men numera bosatt och verksam i Göteborg. Hon har haft ett flertal utställningar, och är medlem i KRO och KHVC.