Hem » Galleri » Spel och lek

Spel och lek

Temautställning med Kaleidos medlemmar

1 juni - 25 augusti 2002

Kaleidos sommarutställning är också i år en samlingsutställning, denna gång med ”Spel & Lek” som tema. Medlemmar och inbjudna har tagit fasta på Marcel Duchamps uppmaning: ”Ha kul – annars kanske du tråkar ut betraktaren”. Somliga har därför lekt med materialet, andra med betraktaren och åter andra spelar med helt öppna kort…

Maria Lewis har gjort ett Memoryspel i metall, emalj och glas med endast två kort. ”Någon kom med idén om ett memoryspel och jag började tänka på hur duktiga barn i 5-6-årsåldern är att spela Memory. Sen kom jag in på minnet och hur det fungerar och förändras med åldern, bl.a hur min mamma dementerade en händelse från min tidiga barndom, som jag mindes – eller trodde jag mindes – med absolut glasklarhet. I mitt memoryspel har jag lekt med bilder och minnen från min barndom, manipulerade med hänsyn till minnets föränderlighet. Finns det någon absolut sanning?”

Bland de andra verken märks ”Baby bon” av skulptören Backa Carin Ivarsdotter, senast uppmärksammad för en stor utställning på Skulturens Hus i Stockholm förra sommaren.

”Låt din baby få ett eget kryp-in i dessa exlusiva kärl. Den perfekta förvaringen till din nyfödda!”

Backa Carin Ivarsdotter är född och uppväxt i Uppsala men nu bosatt och verksam i Stockholm.