Hem » Galleri » Lena Hultman, textil, linoleumsnitt och annat

Lena Hultman, textil, linoleumsnitt och annat

Spår och sidospår

25 okt - 23 nov 2003

”Man håller på och jobbar, och hela tiden hamnar man lite bredvid och kommer på annat som man bara MÅSTE prova – sidospår.”

Lena Hultman är textilare i botten men tycker det är svårt att hålla sig till enbart textilen. Hon vill alltid prova nya tekniker och material. Inspirationen hämtar hon från olika håll: folkkonst, landskap, växtlighet, färger…

”Jag är färgmänniska. Färgen i sig själv inspirerar mig! Mycket av min inspiration får jag under mina skogspromenader med hunden. Jag tittar gärna efter färgkombinationer när jag är ute och tänker ofta ’det där måste jag prova’ eller ’det där blir läckert’.”

Hon blandar friskt och idéerna tycks flöda: broderier och textilapplikationer med gamla mönstrade tyger inköpta på loppis (Lenas favoritsport är att leta loppisfynd till sina konstverk); trä- och linoleumsnitt med stiliserade växtmotiv i multna färger; folkloreinspirerade mobiler av tyglappar, kakformar, glasskartonger och flingpaket; pelare täckta med glasmosaik och bitar från gammalt porslin.

Utställningen hos Kaleido är inget undantag och besökaren får se många olika sidor av Lena Hultmans konstnärskap.

Lena Hultman gick ut Konstfacks textillinje 1985. Sedan dess har hon haft en mängd större utställningar och utsmyckningsuppdrag, samt arbetat med kyrkliga textilier som kormattor, mässhakar och bårtäcken.