Hem » Medlemmar

Medlemmar

Annica Danielsson Almén

Keramik

Annica Danielsson Almén

Jag arbetar med många olika tekniker och material: jag drejar, kavlar, gjuter, trycker och målar keramik; blästrar blyinfattar och målar glas; gjuter i betong, silikon och gips. Att jobba med offentlig utsmyckning och miljö är alltid spännande utmaningar som jag inte kan tacka nej till.

Annika Boberg

Silver

Annika Boberg

Jag är en systemvetare som sent i livet förstod att jag bar på en stor kärlek till form och estetik. För åtta år sen gick jag smyckeslinjen på Folkuniversitetets och blev förälskad i det hårda materialet som kan bli till så vackra mjuka former. Det är en stor glädje för mig att kunna förverkliga en ide och känna i hela kroppen att jag är på rätt väg.

Camilla Holewa

Keramik

Camilla Holewa

Charlotte Melander

Silver & guld

Charlotte Melander

Som guldsmed arbetar jag vanligen i det mindre formatet med mer eller mindre traditionella smycken gjorda för fest och vardag. En lust att även arbeta i ett större format har lett till att jag också gör större smycken i mindre ädla metaller för rum eller utemiljö - tänkta att hänga i taket, på väggen eller stå fritt i rummet.

Christina Larsson

Keramik

Christina Larsson

Min lust ligger i händerna. De har alltid grejat och fixat. Detta till trots började jag 1983 att studera konstvetenskap och arkeologi. Jag tog jobb i olika arkeologiska projekt runt om i Norden och fann mina händer grejande och fixande igen. Och över allt keramik! I gravar och på boplatser, spännande över tusentals år av vår historia, ofattbart välbehållen i yta och uttryck. Hur kan man undgå att bli förälskad?!

Elisabet Berg

Återbruk, handgjort papper mm

Elisabet Berg

Jag är konsthantverkare, illustratör och grafisk formgivare med stor fascination för olika material. "Mitt" material är handgjort papper men jag har svårt att hålla fingrarna borta från keramik, betong, gjutjärn, glas och andra spännande material. Just nu är ölburksplåt min favorit.

Eva Juneblad

Glas

Eva Juneblad

Mitt huvudmedium är det munblåsta glaset och jag arbetar växelvis skulpturalt och med att formge och blåsa mitt bruksglas.
Jag intresserar mig för rörelseimpulser och är evigt förtrollad av glasets tillblivelseprocess.
Den glödande glasmassan strävar alltjämt i cirklande och samlande rörelser och varje glasform blir till en ögonblicksbild och ett fragment sprungen ur en större rörelse.

Karin André Barowiak

Glas & betong

Karin André Barowiak

Mitt arbete är en kärleksförklaring till glaset, ljuset och vattnet. Glaset skärs i former, smälts ihop och blir till föremål, skulpturer, vaser och t ex vattenbärare – kärl där ljuset kan leka med vattnet. Som kontrast till glaset arbetar jag också med betong, betongen har en yta o kompakthet som kompletterar glasets skira transparens.

Kerstin Thern Larsson

keramik

Kerstin Thern Larsson

Min keramik ska väcka en längtan att känna på och hålla i den. Man ska uppleva formen, glädjen och sinnligheten.

Lotta Hellström

Keramik & grafik

Lotta Hellström

Jag arbetar helst med unika objekt. Jag vill kombinera färg, form och material till ständigt nya möten. Serietillverkning tråkar ut mig, men jag gör gärna variationer på ett tema.

Matilda Bengtsson

Metall

Matilda Bengtsson

Mitt hantverk kretsar kring naturinspirerade järntrådsskulpturer. Jag virar, formar och skulpterar hundratals, ibland tusentals meter tråd till olika levande naturmotiv.

Pia Ulfendahl

Keramik

Pia Ulfendahl

Min inspiration kommer många gånger från naturen som är en outtömlig inspirationskälla med sina sagolika former och färger.

Stefan Forsberg

Trä

Stefan Forsberg

Mitt arbete som möbelformgivare går ut på att skapa hållbara förhållanden mellan mina kunder och de produkter de vill ha. Jag tar fram de produktegenskaper som är viktigast för beställaren.
Som möbelsnickare arbetar jag mest i massivt trä och träbaserade material, i unika exemplar och små serier av möbler och andra konsthantverksföremål.

Susanna Hepp

Textil

Susanna Hepp

Jag formger och tillverkar handvävda, stickade och handfärgade textilier: klänningar och tröjor, tunna skira sjalar, ponchon, mössor, och annat som tål att användas och gör livet lite vackrare.