Hem » Medlemmar

Medlemmar

Annica Danielsson Almén

Keramik

Annica Danielsson Almén

Jag arbetar med många olika tekniker och material: jag drejar, kavlar, gjuter, trycker och målar keramik; blästrar blyinfattar och målar glas; gjuter i betong, silikon och gips. Att jobba med offentlig utsmyckning och miljö är alltid spännande utmaningar som jag inte kan tacka nej till.

Charlotte Melander

Silver & guld

Charlotte Melander

Som guldsmed arbetar jag vanligen i det mindre formatet med mer eller mindre traditionella smycken gjorda för fest och vardag. En lust att även arbeta i ett större format har lett till att jag också gör större smycken i mindre ädla metaller för rum eller utemiljö - tänkta att hänga i taket, på väggen eller stå fritt i rummet.

Christina Larsson

Keramik

Christina Larsson

Min lust ligger i händerna. De har alltid grejat och fixat. Detta till trots började jag 1983 att studera konstvetenskap och arkeologi. Jag tog jobb i olika arkeologiska projekt runt om i Norden och fann mina händer grejande och fixande igen. Och över allt keramik! I gravar och på boplatser, spännande över tusentals år av vår historia, ofattbart välbehållen i yta och uttryck. Hur kan man undgå att bli förälskad?!

Elisabet Berg

Handgjort papper mm

Elisabet Berg

Jag är konsthantverkare, illustratör och grafisk formgivare med stark fascination för olika material. "Mitt" material är handgjort papper men jag har svårt att hålla fingrarna borta från keramik, betong, gjutjärn, glas och andra spännande material. Just nu är ölburksplåt min favorit.

Karin André Barowiak

Glas & betong

Karin André Barowiak

Mitt arbete är en kärleksförklaring till glaset, ljuset och vattnet. Glaset skärs i former, smälts ihop och blir till föremål, skulpturer, vaser och t ex vattenbärare – kärl där ljuset kan leka med vattnet. Som kontrast till glaset arbetar jag också med betong, betongen har en yta o kompakthet som kompletterar glasets skira transparens.

Katarina Persson

Keramik

Katarina Persson

En förenklad form blir ofta början i mitt arbete. Sedan utforskar jag den formen på alla sätt; proportion, storlek, teknik, färg osv. Att mångfaldiga denna form med hjälp av gipsformar skapar många möjligheter för mig i mitt arbete.

Kerstin Thern Larsson

keramik

Kerstin Thern Larsson

Min keramik ska väcka en längtan att känna på och hålla i den. Man ska uppleva formen, glädjen och sinnligheten.

Lena Billingskog

Trä

Lena Billingskog

Mitt intresse för rummet har följt mig genom scenografi- och inredningsuppdrag. De ovala skåpen OVUM (från latinets ägg) är ett resultat av olika aspekter på rum, sådana vi bor i och de vi skapar i och runt omkring oss.

Lotta Hellström

Keramik & grafik

Lotta Hellström

Jag arbetar helst med unika objekt. Jag vill kombinera färg, form och material till ständigt nya möten. Serietillverkning tråkar ut mig, men jag gör gärna variationer på ett tema.

Matilda Bengtsson

Metall

Matilda Bengtsson

Mitt hantverk kretsar kring naturinspirerade järntrådsskulpturer. Jag virar, formar och skulpterar hundratals, ibland tusentals meter tråd till olika levande naturmotiv.

Olle Brozén

Glas

Olle Brozén

Hantverket är min passion och jag blåser mitt glas på fri hand med ögat och handen som måttstock.

Petra Danielsson

Silver

Petra Danielsson

Jag strävar efter jämvikt och harmoni, vilket inte är liktydigt med symmetri. Tvärtom kan kontraster balansera varandra till något som blir mycket spännande.

Pia Ulfendahl

Keramik

Pia Ulfendahl

Min inspiration kommer många gånger från naturen som är en outtömlig inspirationskälla med sina sagolika former och färger.

Stefan Forsberg

Trä

Stefan Forsberg

Mitt arbete som möbelformgivare går ut på att skapa hållbara förhållanden mellan mina kunder och de produkter de vill ha. Jag tar fram de produktegenskaper som är viktigast för beställaren.
Som möbelsnickare arbetar jag mest i massivt trä och träbaserade material, i unika exemplar och små serier av möbler och andra konsthantverksföremål.

Susanna Hepp

Textil

Susanna Hepp

Att väva är att skapa sammanhang. Jag formger och tillverkar handvävda textilier: tunna skira sjalar, mjuka plädar, färgglada kuddar och annat som tål att användas och gör livet lite vackrare. Jag använder naturmaterial av bästa kvalitet och väljer helst enkla tekniker: materialet ska få tala sitt eget språk, dess egen karaktär ska lyftas fram genom tekniken.