Hem » Galleri » Kaleidos stipendiat 2002: Annelie Krantz, textil

Kaleidos stipendiat 2002: Annelie Krantz, textil

Nitar och vadmal

2 – 28 mars 2002

2001 instiftade Kaleido ett stipendium för att bana väg för det nya inom konsthantverket, och för att ge det nya konsthantverket en god start och en plats att visa sig.

Stipendiet består av en kostnadsfri utställningsperiod i Kaleidos galleri, med därtill hörande annonser, vernissagekort etc.

Berättigade att söka var alla som är under utbildning på en eftergymnasial konst–/konsthantverks–/design–skola, eller som utexaminerades från en sådan för högst tre år sedan. Kaleido vill göra stipendiet till en tradition och tänker utlysa det i år igen.

Annelie Krantz utsågs till Kaleidos första stipendiat. Annelie Krantz använder okonventionella kombinationer av material och tekniker. Hon bottnar i traditionen samtidigt som hon söker förnyelse.

Till utställningen har hon främst använt sig av ull som hon stickat, tovat och broderat. Hon visar hos Kaleido både konst, och bruksföremål såsom täcken och kuddar. Till ullen har hon fogat plåtbrickor, nitar, pärlor, lingarn, ståltråd mm. Trots den vilda materialblandningen är verken strama och sparsmakade i sitt uttryck. Annelie Krantz är född 1975, uppvuxen och bosatt i Ockelbo i Gästrikland. Hon har gått Konstskolan i Gävle tre år, samt kandidatutbildningen (tre år) i textil på Konstfack där hon avslutade sin utbildning våren 2001.