Hem » Nyheter » Kaleidos nya stipendiat utsedd

Kaleidos nya stipendiat utsedd

Tid, ord och rum med nål och tråd

Textilkonstnären Annika Wahlströms broderande tar andan ur oss

Textilkonstnären Annika Wahlström tilldelas Kaleidos stipendium för att hon med nål och tråd åskådliggör den mänskliga hjärnans fantastiska förmåga att bilda sammanhängande berättelser i den kaotiska omvärlden. Hon visar en stor känsla för textilen och lyfter broderandet till en idé-värld där tiden och orden är lika viktiga som materialet och hantverket. Sekunder och bokstäver blir gripbara enheter när hon fäster dem vid tyget. ”Jag dras med en ständig otillräcklighet som möjligen kan avhjälpas med några stygn till” säger Annika Wahlström. Och det märks. Hennes frenetiska sömnad tar nästan andan ur oss.

Vi ser fram emot Annika Wahlströms utställning hos Kaleido 12 mars – 3 april 2016.

Annika Wahlström är född 1981 och uppvuxen i Skövde. 2014 tog hon sin masterexamen i textil konst på Stenebyskolan i Dals Långed, Dalsland, där hon fortfarande är bosatt.
Se även www.annikawahlstrom.se

Stipendiejuryn har den här gången bestått av Petter Eklund (skribent om konsthantverk, design, arkitektur i bl a DN, Residence, Antik & Auktion) samt Elisabet Berg och Annica Danielsson Almén, intendenter för Kaleidos galleri.