Hem » Nyheter » Kaleidos nya stipendiat utsedd

Kaleidos nya stipendiat utsedd

Melankoliska skulpturer som griper tag
Keramikern Louise Eklund har ett starkt förhållande till sitt material

2001 instiftade Kaleido ett stipendium för att bana väg för det nya inom konsthantverket och för att ge nyetablerade konsthantverkare en god start och en plats att visa sig på. Stipendiet, som utlyses en gång per år, består av en kostnadsfri utställningsperiod i Kaleidos galleri, med tillhörande annonser, vernissagekort etc, samt vid vernissagen ett högtidligt utdelande av ett kalejdoskop.
Berättigade att söka är alla som avslutat en högskoleutbildning i konst / konsthantverk / design för högst tre år sedan.
Denna gång heter stipendiaten Louise Eklund.

Keramikern Louise Eklund tilldelas Kaleidos stipendium för att hon skapar stämningar som griper tag i betraktaren och för att hon har ett starkt förhållande till sitt material. I hennes uttrycksfullt skulpterade djur och pinnar är leran djupt påtaglig. Skulpturerna i strängt sammanhållen färgskala bjuder in betraktaren till att delta i berättelser färgade av sorg och melankoli. Helheten visar på mogenhet i processen.
Vi ser fram emot Louise Eklunds utställning hos Kaleido 8 – 30 mars 2014.

Louise Eklund är född 1985 och uppväxt i norra Bohuslän. Våren 2013 tog hon sin masterexamen på HDK (Högskolan för konsthantverk och design) i Göteborg där hon numera också är bosatt.
Se även www.louiseeklund.se

Stipendiejuryn har den här gången bestått av Ted Hesselbom, chef för Sigtuna museum, samt Elisabet Berg (intendent för Kaleidos galleri) och Annica Danielsson Almén (tidigare intendent för Kaleidos galleri).