Hem » Galleri » Julbord

Julbord

Temautställning med Kaleidos medlemmar

26 november 2011 - 8 januari 2012

Vernissage: Lördag 26 november kl 10-16.

För många av oss är julen en festlig högtid kantad av kalas. Det är allt ifrån glöggmingel till släktmiddagar, och självklart vill vi pynta borden för de olika festerna.

Under advent och fram till trettonhelgen visar elva av Kaleidos medlemmar sina personliga julbord i Kaleidos galleri. Det är ett antal egensinniga arrangemang där vi hittar såväl traditionsinspirerade dukningar som utflippade bord vilka mer kan betraktas som konstverk.

Cecilia Levy serverar en fika för två där allt är gjort av papier maché. Små bitar av gulnade boksidor har noga sammanfogats till en kaffeservis som ställts upp på en sirlig bricka, även den gjord av papier maché.

Katarina Persson dukar upp till en riktigt gammaldags jul med rustik keramik av henne själv och handtryckt textil av Maria Bengtsson.

Ebba Stålhandske visar bl a en textil dukning på 30×13 cm som hon gjort tillsammans med fem andra brodöser. Var och en har sytt sitt eget pyttelilla kuvert med servis och mat. Där syns bl a en läcker tårtbit av filt och vadmal, en fisk med skinn av blänkande paljetter, och en sushirulle.

Kaleidos allra nyaste medlem, glasblåsaren Veronica Gardetoft, sätter extra fokus på det som hon tycker är det viktigaste attributet denna högtid: sötsakerna. På Veronicas bord finns bl a julkulor och färggranna cupcakes av glas.

I utställningen deltar:
– Anne Daftler (keramik)
– Cecilia Levy (papper)
– Christina Larsson (keramik)
– Ebba Stålhandske (textil)
– Elisabeth Lovén (textil)
– Katarina Persson (keramik)
– Karin André Barowiak (betong)
– Lena Billingskog (trä)
– Lisa Malmgren Åberg (silver)
– Sigrid Ingela Halvarsson (silver)
– Veronica Gardetoft (glas)

Flera av dessa har även med saker av andra konsthantverkare på sina julbord.