Hem » Galleriprogram

Galleriprogram

Utställningar hos Kaleido våren och sommaren 2020

  • 29/8 - 20/9 Annica Danielsson Almén (medlem), keramik, och Adina Almén, textil
  • 26/9 - 18/10 Julia Olanders, skulpturer i fogskum, gips, betong m m
  • 24/10 - 15/11 Kajsa Lindberg, smyckekonst
  • 21/11 - 5/1 Jul hos Kaleido – slöjd- och konsthantverksmarknad

29/8 - 20/9

Annica Danielsson Almén (medlem), keramik, och Adina Almén, textil

Annica Danielsson Almén (medlem), keramik, och Adina Almén, textil

Under den gemensamma rubriken ”Rester och spår” visar Annica Danielsson Almén och Adina Almén bl a varsin installation.
Annicas verk består av 99 vita keramikbehållare. I dessa finns diverse funna objekt som tillsammans bildar berättelser. Annica har sin tanke med objekten, men besökaren kan även själv forma sin egen, beroende på vilka lock man lyfter på.
Adinas installation är gjord av torkad s.c.o.b.y. (symbiotic culture of bacteria and yeast) som kommer från kombucha-bryggning. ”Materialets skörhet och förgänglighet används här för att beskriva tidens gång och det poetiska och vemodiga i gamla kvarlämnade föremål” säger Adina.

Annica Danielsson Almén är en av Kaleidos grundare. Hon är utbildad på Konstfack, arbetar med keramik, glas och betong, och har t ex utfört ett flertal offentliga utsmyckningar, bl a glasfönster till Örbyhus kyrka och betongreliefer till en gångtunnel i Tierp.
Adina Almén är född 1985 och dotter till Annica. Adina är textilkonstnär utbildad på HDK Steneby och har en mängd utställningar och uppdrag bakom sig. Hennes verk är inköpta av bl a Statens konstråd och Uppsala kommun. Både Annica och Adina är bosatta i Uppsala.
Se även www.annicada.nu och www.adinaalmen.com

"Anamnes”. Keramikburkar Ø ca 5-20 cm. Foto: Annica Danielsson Almén.
”Epedermis”. Torkad s.c.o.b.y. (symbiotic culture of bacteria and yeast). Foto: Adina Almén.

26/9 - 18/10

Julia Olanders, skulpturer i fogskum, gips, betong m m

Julia Olanders, skulpturer i fogskum, gips, betong m m

”Jag måste bära gasmask och handskar när jag arbetar med dessa skadliga material. Det blev också utgångspunkten för mitt projekt – kan något giftigt vara vackert? Förstår vi verkligen riskerna som vissa material utgör för oss och vår miljö när vi använder dem i arkitektoniska projekt och som byggnadsmaterial? För om vi ​​tänker på byggnader som kroppar, ska vi då tänka på dem som mycket sjuka?”

Julia Olanders bor i Stockholm och tog sin masterexamen på Konstfack 2019. Sedan dess har hennes verk uppmärksammats i utställningar som Ung Svensk Form på ArkDes och Liljevalchs vårsalong, men även under London Craft Week 2020.
Se även www.juliaolanders.com

"Crying Concrete Vessel”. Betong, fogskum, tyg och lack. 50 x 40 x 30 cm. Foto: Karin Olanders.

24/10 - 15/11

Kajsa Lindberg, smyckekonst

Kajsa Lindberg, smyckekonst

”I meningen med mina smycken ligger utforskandet av alla de regler och koder vi omges av i vår vardag. Hur vi har nytta av påhittade system och hur en standard ibland går för långt och vi glömmer det som finns utanför våra påhittade system. Det är alltid så att bokstäverna, siffrorna och symbolerna smyger fram genom materialet. De ligger som en hinna under arbetet. Sipprar igenom. Ibland tränger de fram helt. Ibland lämnar de bara spår, men de finns alltid där.

Kajsa Lindberg, som bor och verkar i Stockholm, tog sin masterexamen på Konstfack 2008. Hon har en mängd utställningar bakom sig, både i Sverige och utomlands, och finns representerad på Röhsska Museet i Göteborg.
Se även www.kajsalindberg.se

"Standard Graphs”. Infärgat trä, mässing, 30 x 25 x 0,5 cm. Foto: Kajsa Lindberg.

21/11 - 5/1

Jul hos Kaleido – slöjd- och konsthantverksmarknad

Jul hos Kaleido – slöjd- och konsthantverksmarknad

Kaleidos uppskattade julmarknad är numera en tradition. Som vanligt har vi bjudit in en mängd konsthantverkare och slöjdare och valt ut deras bästa produkter. Resultatet är en myllrande utställning som samtidigt är en julmarknad där man kan ta med sig sina inköp direkt. Här hittar du det finaste julpyntet och de bästa julklapparna!

Julträd. Detalj från handsnidad och handmålad ljusstake av Hans Johansson. Foto: Elisabet Berg.