Hem » Galleri » Fibrer

Fibrer

Samlingsutställning med flera av Sveriges främsta och mest spännande konstnärer inom fiberkonst

24 maj - 24 augusti 2003

När man säger fibrer tänker de flesta på textil. Men fibrer är så mycket mer och finns i många andra konstnärligt användbara material. Temat ”Fibrer” kan också tolkas idémässigt. I denna utställning ges fria händer.

Kaleido har bjudit in några konstnärer, både unga okända och äldre etablerade – i vårt tycke en riktig drömsamling av utställare! Det blir en utställning med stor variation och olika infallsvinklar.

Deltagande konstnärer:

Ditte Johansson, textilt glas
Gick ut HDK, linjen för textil konst, 1996. Har på senare år främst arbetat med ”textilt glas”, dvs glasfiberull som hon bearbetat i textila tekniker, bl.a. spetsstickning, och som hon fusat (=sammansmält) i glasugn.

Woo Bock Lee, papper
Född i Korea och utbildad bl.a. i Paris och på Konstfack i Stockholm. Arbetar oftast med koreanskt papper som är smidigare, mer elastiskt och starkare än vårt papper. Klipper, rullar, viker papperet. Gör collageartade verk, både 2- och 3-dimensionella.

Gunilla Lundberg, textil och metall
Gick ut Konstfacks textillinje 2002. Representerad på ”Swedish Style in Tokyo” (2001) och har ställt ut på Svenska Generalkonsulatet i New York (2002) där hon också står för en del av den permanenta inredningen. Arbetar bl.a. med vävda smycken och plisserade tyger.

Gunilla Paetau Sjöberg, tovat
En nestor inom svensk tovningskonst. Har studerat filtning och tovning runtom i världen, skrivit böcker, medverkat i TV-program, hållit kurser och seminarier. Är representerad på Nationalmuseum och flera svenska museer samt hos landsting och kommuner med offentliga utsmyckningar i både filt och hårdare material.

Jin-Sook So, textil och metall
Född i Korea, utbildad i Korea, Japan och Stockholm (Konstfack). Representerad på bl.a. Nationalmuseum och Röhsska museet. Senast aktuell med bl.a. stor retrospektiv utställning på Östasiatiska museet (2001) samt utställningar hos Konsthantverkarna och Galleri Inger Molin (2002). Har med tiden övergått från transparenta organzavikningar till stålduk och metallband.

Pamela Wilson, textil, plast och metall
Född och utbildad i Australien. Är utbildad inom både metall och textil. Har ställt ut runtom i världen. Är representerad på bl.a. Nationalmuseum. Kombinerar metalltråd, textil, papper och plast i okonventionella smycken men väver också i större skala.

Susanna Hepp (medlem i Kaleido), textil
Född och utbildad i Tyskland. Skicklig handväverska som arbetar i främst ull, lin och silke.

Catarina Larsson (medlem i Kaleido), textil
Textilkonstnär med lång erfarenhet som inredare och kommunikatör hos IKEA. Vill få textilierna att kommunicera i rummet. Har en viss faibless för papperssnören.

Alla medverkande konstnärer är bosatta och verksamma i Sverige.