Hem » Galleri » David Carlsson, Maria Kristofersson och Åsa Nilsson, keramik

David Carlsson, Maria Kristofersson och Åsa Nilsson, keramik

Ett ögonblick i sänder

27 oktober - 25 november 2007

Våren 2005 tog de tre keramikerna David Carlsson, Maria Kristofersson och Åsa Nilsson magisterexamen vid HDK (Högskolan för design och konsthantverk) i Göteborg. Sedan dess har har de gjort flera utställningar tillsammans i södra och västra Sverige. Deras utställningar har mestadels byggt på individuella verk med mer eller mindre tydliga beröringspunkter.

Utställningen hos Kaleido är deras första här uppe i mellansverige. Denna gång har de valt att arbeta utifrån ett gemensamt tema: på varsina håll har de gjort sammanlagt ett 60-tal klockor. Processen har präglats av experimenterande och lust att prova nya vägar.
”Det har varit kul och utvecklande att få testa en massa olika tekniker på de enskilda objekten” säger Åsa Nilsson.

Alla klockorna i olika keramiska material, tekniker och uttryck bildar tillsammans en poetisk och tankeväckande utställning.
”Vi vill väcka tankar om stress och närvaro, ge en här-och-nu-känsla” säger Maria Kristofersson. ”Vi tänker ställa alla klockorna rätt och låta dem ticka och gå under hela utställningen. Besökarna får gärna sätta sig ner och ta sig tid att titta ordentligt”.

Alla tre är bosatta och verksamma på västkusten, men på olika ställen. Trots de geografiska avstånden vill de gärna fortsätta att arbeta tillsammans på ett eller annat sätt.
”Våra verk kompletterar och förstärker varandra” säger David Carlsson. Maria Kristofersson inflikar:
”Och så trivs vi så bra ihop – det är roligt att kunna hålla kontakten även efter skolan!”