Hem » Galleri » Pia Ulfendahl, keramik

Pia Ulfendahl, keramik

Bulber

26 april - 18 maj 2003

– Det ligger så enormt mycket i marken, frön och annat organiskt material, som vi bara går på utan vidare eftertanke. Så säger Pia Ulfendahl, keramiker från Uppsala, som nu är aktuell med en ny utställning i Kaleidos galleri.

Även om Pia för de flesta Uppsalabor är känd för sitt bruksgods, har hon arbetat länge och mycket med naturens former. Det har varit frökapslar, frukter, fåglar mm. Naturen är ju en outtömlig inspirationskälla. Den här gången har hon utvecklat den organiska formen till en ganska abstrakt form och upprepat den i olika storlekar.

Cirka 300 bulber har Pia drejat. Med masseffekten hoppas hon kunna väcka tankar och känslor och få betraktaren att reagera. Om man sedan reagerar negativt eller positivt, det gör detsamma…

Pia Ulfendahl är född 1960 i Uppsala och har varit med i Kaleido sedan starten för drygt tre år sedan. Hon är medlem i KIF, Konsthantverkscentrum och Uppsala Konstnärsklubb. Hon har haft separatutställning på bl.a. Konstfrämjandet i Örebro och har deltagit ett par gånger i den jurybedömda konstsalongen på Uppsala konstmuseum.