Hem » Galleri » Anders Skarin, trä

Anders Skarin, trä

Skåp 2.0

4 april - 3 maj 2020

Vernissage Lördag 4 april har vi öppet endast kl 12-14. Anders Skarin närvarar kl 12-14. (OBS! Inte hela dagen som tidigare meddelats.)

”Jag har alltid jobbat med bild och form, skurit i trä, byggt med småpinnar, målat på allt och spikat och sågat former ur trä” berättar träkonstnären Anders Skarin. I 40 år arbetade han som bildlärare, men efter pensioneringen 2017 har han kunnat koncentrera sig på sitt eget skapande.
”Som bildlärare ger man så mycket till sina elever. Att vara i klassrummet med eleverna var visserligen något jag verkligen tyckte om, men nu kan jag njuta fullt ut av mitt eget. Jag känner en enorm frihet och skaparlust, är lycklig och tillfreds – livet leker!”

Nu har Anders Skarin jobbat med skåp som tema. Detta beroende på att han fått en massa spill efter fiol- och nyckelharpsbyggare Inge Torsell i Sörmland. Alla skåp är gjorda med återanvända material, t ex oreparabla instrument. Han jobbar gärna lite grovhugget, återbruksbitarna tillåts vara råa och oputsade. Resultatet blir en smågalen och humoristisk blandning av olika ytor, färger och former med täljda figurer, fragment av musikinstrument och andra små överraskningar.
”Mitt mål är att hitta ett mellanting mellan bild, skulptur och hantverk” säger Anders Skarin.

OBS! Inga spelbara instrument har kommit till skada under produktionen.

Anders Skarin är utbildad på bl a Nyckelviksskolan och Teckningslärarinstitutet. Han har flera separat- och samlingsutställningar bakom sig. Dessutom är han ordförande för Väsby Konsthalls Vänner, en ideell förening som ansvarar för verksamheten i Väsby Konsthall.
Se även www.skapanders.se