Hem » Galleri » Spel och lek

Spel och lek

…är temat för Kaleidos samlingsutställning i sommar

1 juni - 25 augusti 2002

Kaleidos sommarutställning är också i år en samlingsutställning, denna gång med ”Spel & Lek” som tema. Medlemmar och inbjudna har tagit fasta på Marcel Duchamps uppmaning: ”Ha kul – annars kanske du tråkar ut betraktaren”. Somliga har därför lekt med materialet, andra med betraktaren och åter andra spelar med helt öppna kort…

Maria Lewis har gjort ett Memoryspel i metall, emalj och glas med endast två kort. ”Någon kom med idén om ett memoryspel och jag började tänka på hur duktiga barn i 5-6-årsåldern är att spela Memory. Sen kom jag in på minnet och hur det fungerar och förändras med åldern, bl.a hur min mamma dementerade en händelse från min tidiga barndom, som jag mindes – eller trodde jag mindes – med absolut glasklarhet. I mitt memoryspel har jag lekt med bilder och minnen från min barndom, manipulerade med hänsyn till minnets föränderlighet. Finns det någon absolut sanning?”

Bland de andra verken märks ”Baby bon” av skulptören Backa Carin Ivarsdotter, senast uppmärksammad för en stor utställning på Skulturens Hus i Stockholm förra sommaren.

”Låt din baby få ett eget kryp-in i dessa exlusiva kärl. Den perfekta förvaringen till din nyfödda!”

Backa Carin Ivarsdotter är född och uppväxt i Uppsala men nu bosatt och verksam i Stockholm.

Nyheter

Bild från Föredrag med Mårten Medbo

Föredrag med Mårten Medbo
Torsdag 30 mars kl 18.30 på Kaleido:
Keramikern Mårten Medbo berättar om sin doktorsavhandling ”Lerbaserad erfarenhet och språklighet” och visar bilder. Fritt inträde. Kaffe/te, kakor & smörgåsar finns att köpa.
OBS! Föranmälan senast 29/3 till info@kaleido.nu

Hitta oss

Kaleido Konsthantverk
Godsmagasinet, Östra Station
Roslagsgatan 1
753 27 Uppsala
Tel. 018-10 32 20

Facebook

Öppettider

Vardagar 11-18
Lördagar 11-16
Söndagar 12-16

Prenumerera

Genom att prenumerera får du gratis information per e-post om Kaleido och dess utställningar.