Hem » Medlemmar

Medlemmar

Annica Danielsson Almén

Keramik

Annica Danielsson Almén

Jag arbetar med många olika tekniker och material: jag drejar, kavlar, gjuter, trycker och målar keramik; blästrar blyinfattar och målar glas; gjuter i betong, silikon och gips. Att jobba med offentlig utsmyckning och miljö är alltid spännande utmaningar som jag inte kan tacka nej till.

Catarina Larsson

Textil

Catarina Larsson

Jag har alltid haft en stark drivkraft att skapa i textila material. Hur textilier påverkar en miljö intresserar mig, hur de kommunicerar med sin omgivning och formar en plats identitet. Människor mår bra av textil, inte bara att klä sig i, utan också omges av.

Charlotte Melander

Silver & guld

Charlotte Melander

Som guldsmed arbetar jag vanligen i det mindre formatet med mer eller mindre traditionella smycken gjorda för fest och vardag. En lust att även arbeta i ett större format har lett till att jag också gör större smycken i mindre ädla metaller för rum eller utemiljö - tänkta att hänga i taket, på väggen eller stå fritt i rummet.

Christina Larsson

Keramik

Christina Larsson

Min lust ligger i händerna. De har alltid grejat och fixat. Detta till trots började jag 1983 att studera konstvetenskap och arkeologi. Jag tog jobb i olika arkeologiska projekt runt om i Norden och fann mina händer grejande och fixande igen. Och över allt keramik! I gravar och på boplatser, spännande över tusentals år av vår historia, ofattbart välbehållen i yta och uttryck. Hur kan man undgå att bli förälskad?!

Ebba Stålhandske

Textil

Ebba Stålhandske

Det är härligt att välja tyger och trådar i olika färger och kvaliteter. För varje stygn förändras arbetet och långsamt växer en bild fram i mina händer. Jag frossar i olika textila tekniker och resultatet kan lika gärna bli ett smycke som en väska eller en kudde.

Elisabet Berg

Handgjort papper mm

Elisabet Berg

Jag är en illustratör och grafisk formgivare med stark fascination för konsthantverk. "Mitt" material är handgjort papper men jag har svårt att hålla fingrarna borta från keramik, betong, gjutjärn, glas, ölburksplåt och andra spännande material.

Eva Sundström

Textil

Eva Sundström

Jag färgar, väver och broderar. Det jag gör ska användas och förgylla dagen. Den folkliga konsten, naturen, trädgården och återbrukstygerna ger mig inspiration. Jag vill undersöka materialens egenheter och möjligheter. Det är sinnligt och roligt fastän resultatet ibland blir allvarligt och stramt.

Katarina Persson

Keramik

Katarina Persson

En förenklad form blir ofta början i mitt arbete. Sedan utforskar jag den formen på alla sätt; proportion, storlek, teknik, färg osv. Att mångfaldiga denna form med hjälp av gipsformar skapar många möjligheter för mig i mitt arbete.

Kerstin Thern Larsson

keramik

Kerstin Thern Larsson

Min keramik ska väcka en längtan att känna på och hålla i den. Man ska uppleva formen, glädjen och sinnligheten.

Lena Billingskog

Trä

Lena Billingskog

Mitt intresse för rummet har följt mig genom scenografi- och inredningsuppdrag. De ovala skåpen OVUM (från latinets ägg) är ett resultat av olika aspekter på rum, sådana vi bor i och de vi skapar i och runt omkring oss.

Lena Junell Opgenoorth

Textil

Lena Junell Opgenoorth

Jag gillar att tova knasiga saker, saker som inte är släta utan har mycket former. En gång i tiden drömde jag om att bli målare eller keramiker. I ullen har jag kunnat förena dessa drömmar.

Lina Söderberg

Järn

Lina Söderberg

Det är en fröjd att ta fram och tillverka vackra föremål. Den fröjden sitter i händerna och är en förtjusning i järnets olika egenskaper och skepnader.

Lotta Hellström

Keramik & grafik

Lotta Hellström

Jag arbetar helst med unika objekt. Jag vill kombinera färg, form och material till ständigt nya möten. Serietillverkning tråkar ut mig, men jag gör gärna variationer på ett tema.

Matilda Bengtsson

Metall

Matilda Bengtsson

Mitt hantverk kretsar kring naturinspirerade järntrådsskulpturer. Jag virar, formar och skulpterar hundratals, ibland tusentals meter tråd till olika levande naturmotiv.

Petra Danielsson

Silver

Petra Danielsson

Förutom egen formgivning gör jag arbeten direkt åt kund och tar emot reparationer. Jag använder silver, guld och koppar med tillägg av stenar, pärlor, emalj och silke. Jag tillverkar både smycken och corpus.

Pia Ulfendahl

Keramik

Pia Ulfendahl

Min inspiration kommer många gånger från naturen som är en outtömlig inspirationskälla med sina sagolika former och färger.

Sigrid Ingela Blom

Silver

Sigrid Ingela Blom

Personliga, unika och bärbara ting liksom varje människa är unik.
Rena, vackra ädelmetaller, ibland i skön kontrasterande samklang med de oädla.
Min passion för uttryck, hantverk, material och form i en process där känslighet och hantverk står i absolut fokus.
/ Blom .

Susanna Hepp

Textil

Susanna Hepp

Att väva är att skapa sammanhang. Jag formger och tillverkar handvävda textilier: tunna skira sjalar, mjuka plädar, färgglada kuddar och annat som tål att användas och gör livet lite vackrare. Jag använder naturmaterial av bästa kvalitet och väljer helst enkla tekniker: materialet ska få tala sitt eget språk, dess egen karaktär ska lyftas fram genom tekniken.