Hem » Galleri » Om jag vaknade med nya ögon, skulle det göra någon skillnad?

Om jag vaknade med nya ögon, skulle det göra någon skillnad?

Backa Carin Ivarsdotter visar sitt examensarbete från Konstfack

2 juni - 27 augusti 2000

När vi från Kaleido besökte Konstfacks examensutställning i maj 2000 blev vi genast tagna av Backa Carin Ivarsdotters examensarbete. Hon hade skapat ett rum av tredimensionella kakelplattor, på Konstfack visade som en omslutande korridor – en korridor som ingav känslor av både skräck och trygghet. Vi tog genast kontakt med Uppsalafödda Carin och erbjöd henne på stående fot att visa sitt examensarbete i Kaleidos galleri under sommaren. Hos Kaleido arrangerade hon sina kakelplattor på ett nytt sätt.

Så här berättade Backa Carin Ivarsdotter själv:

”Det verk jag visar är direkt hämtat från en dröm, som jag materialiserat. Det handlar om lust kontra skuld, sexualitet kontra övergrepp. Jag vill anknyta till ett gränsland där det är svårt att veta hur man ska förhålla sig, där det inte finns rätt eller fel. En viktig tanke för mig är den, att det värsta som kan hända en människa är att hennes drömmar går i uppfyllelse och det faktum att det man tror är det bästa för en själv kan vara totalt förödande. I min dröm var formerna mjuka och böljande, lockande men samtidigt frånstötande och kändes fysiskt påtagliga. De var estetiskt tilltalande samtidigt som de var på gränsen till att framkalla äckelkänslor. Jag har i mitt verk försökt återskapa formerna exakt som de såg ut då, för att ge samma upplevelse till betraktaren, som jag kände. Jag är född och uppvuxen i Uppsala så det är extra kul att visa det här, första gången utanför Konstfack. Hösten 2000 visas samma arbete på Form museet i Stockholm.”

Nyheter

Bild från Föredrag med Mårten Medbo

Föredrag med Mårten Medbo
Torsdag 30 mars kl 18.30 på Kaleido:
Keramikern Mårten Medbo berättar om sin doktorsavhandling ”Lerbaserad erfarenhet och språklighet” och visar bilder. Fritt inträde. Kaffe/te, kakor & smörgåsar finns att köpa.
OBS! Föranmälan senast 29/3 till info@kaleido.nu

Hitta oss

Kaleido Konsthantverk
Godsmagasinet, Östra Station
Roslagsgatan 1
753 27 Uppsala
Tel. 018-10 32 20

Facebook

Öppettider

Vardagar 11-18
Lördagar 11-16
Söndagar 12-16

Prenumerera

Genom att prenumerera får du gratis information per e-post om Kaleido och dess utställningar.