Hem » Galleri » Margareta Mannervik

Margareta Mannervik

Två- och tredimensionella verk i handformat papper

I sydligaste Bohuslän, på Hönö, bor och arbetar papperskonstnären Margareta Mannervik som i 20 år utforskat och arbetat med papperet som konstnärligt uttrycksmedel.

Hennes konst präglas av råmaterialet till pappersmassan – lokala växter och importerade växtfibrer. Lök, papyrus, kozo, daphne och gampi blandas upp med fibrer från bomull, linne, jute och hampa. Ytorna och strukturerna i de egenhändigt gjorda papperen är unika för varje ark.

Hon gör sin pappersmassa själv i en liten malningsmaskin som kallas holländare. Sedan formar hon pappersark med hjälp av en pappersform, dvs en silduk uppspänd i en träram. I ännu blött tillstånd kan arken bearbetas vidare till reliefer och skulpturer.

Hennes arbete med papperet kunde vi se i ett TV-program som visades för några år sedan i SVT.

Margareta Mannervik gör offentliga utsmyckningar och har mångårig utställningsverksamhet, är inköpt av Statens Konstråd samt ett flertal landsting och kommuner runtom i Sverige.

Nyheter

Bild från Föredrag med Mårten Medbo

Föredrag med Mårten Medbo
Torsdag 30 mars kl 18.30 på Kaleido:
Keramikern Mårten Medbo berättar om sin doktorsavhandling ”Lerbaserad erfarenhet och språklighet” och visar bilder. Fritt inträde. Kaffe/te, kakor & smörgåsar finns att köpa.
OBS! Föranmälan senast 29/3 till info@kaleido.nu

Hitta oss

Kaleido Konsthantverk
Godsmagasinet, Östra Station
Roslagsgatan 1
753 27 Uppsala
Tel. 018-10 32 20

Facebook

Öppettider

Vardagar 11-18
Lördagar 11-16
Söndagar 12-16

Prenumerera

Genom att prenumerera får du gratis information per e-post om Kaleido och dess utställningar.