Hem » Galleri » Jord, luft, eld & vatten

Jord, luft, eld & vatten

Katarina Persson visar kakel, tegel, reliefer och skulpturer i keramik 2-24 februari 2002

I utställningen hos Kaleido hyllar Katarina Persson de fyra elementen:

JORD LUFT ELD OCH VATTEN.

”I mitt arbete som keramiker finns en stark närhet till de fyra elementen. I Jorden finns Leran som jag arbetar med. Leran måste innehålla en viss mängd Vatten för att kunna bearbetas. Luften torkar Leran så att den sedan kan brännas av Elden.”

Katarina Persson har sina rötter i bruksgodset men har med tiden kommit in alltmer på kakel, tegel och skulptur. Hon använder sig ofta av grundformer och geometriska former som hon utforskar och experimenterar fram t.ex. reliefkakel av. Genom att mångfaldiga en enkel form med hjälp av gipsformar skapar hon nya möjligheter. Hon använder sig av flera olika sorters bränningstekniker och arbetar gärna med raku (en gammal japansk bränningsteknik).

Under våren 2000 inledde hon ett samarbete med Skånska gruvan vid Skansen i Stockholm för att delta vid renoveringsarbetet av tegelornament, tegel och kolonner. Det omfattande arbetet var färdigt för invigning september 2001.

Nyheter

Bild från Föredrag med Mårten Medbo

Föredrag med Mårten Medbo
Torsdag 30 mars kl 18.30 på Kaleido:
Keramikern Mårten Medbo berättar om sin doktorsavhandling ”Lerbaserad erfarenhet och språklighet” och visar bilder. Fritt inträde. Kaffe/te, kakor & smörgåsar finns att köpa.
OBS! Föranmälan senast 29/3 till info@kaleido.nu

Hitta oss

Kaleido Konsthantverk
Godsmagasinet, Östra Station
Roslagsgatan 1
753 27 Uppsala
Tel. 018-10 32 20

Facebook

Öppettider

Vardagar 11-18
Lördagar 11-16
Söndagar 12-16

Prenumerera

Genom att prenumerera får du gratis information per e-post om Kaleido och dess utställningar.