Hem » Medlemmar » Heidi Hammarling

Heidi Hammarling

Silver

Att arbeta i metall är spännande och tålamodsprövande. Det är ett urgammalt hantverk som tar lång tid att behärska. Metoderna är till största delen desamma, nu som då.
Mitt jobb är ofta smutsigt, dammigt och sotigt. Att sen se det färdiga föremålet efter slutpolering är lika fantastiskt varje gång!

Jag tycker om det stilrena och enkla, att låta grundformer och material skapa spänning mot varandra. Som en skimrande pärla mot en silveryta, eller ljusbrytningen i olika ytor.
Silvret har med sitt säregna skimmer och unika sätt att reflektera ljus en särställning bland de ädla metallerna. I många fall låter jag själva ytan bli den enda dekorationen i mina smycken. Och ett smycke får gärna vara tungt så det känns att man bär det.

Silvret har alltid varit med mig. Jag har gått obeskrivligt många timmar på nya resmål för att titta på silversmycken och corpus. Mitt resesällskaps tålamod har ibland prövats hårt. Nu är jag tacksam för all tid jag lagt på att konsumera konst, det har gett mig en stark känsla för vad jag själv vill uttrycka.

Jag tar även emot beställningar

Kontakt

Uppsala
Mobil 070-512 90 03

hammarling.silver@gmail.com

CV

Utbildning
Kvällskurser i Kroki, akvarellmålning, kolteckning under 90-talet
Sommarkurs vävning, Wik folkhögskola 2003
Kvällskurs digital fotografering/bildkomposition, Folkuniversitetet 2004
Metallinjen, Folkuniversitetet ht 2007-vt 2008
Metallinjen påbyggnad, inriktning corpus ht 2008
Metallinjen påbyggnad, inriktning smycken vt 2009
Metallinjen påbyggnad, inriktning corpus vt 2010

Samlingsutställningar
Albertus Pictor, Vicke Vire, Örsundsbro 2009
Uti vår hage, Kaleido, Uppsala 2014