Hem » Galleriprogram

Galleriprogram

Utställningar hos Kaleido höstterminen 2018

  • 25/8 - 16/9 Anna Kristina Göransson, textil
  • 22/9 - 14/10 Lina Söderberg (medlem), järn
  • 20/10 - 18/11 Eva Larsson, keramik
  • 24/11 - 5/1 ”Jul hos Kaleido”, slöjd- och konsthantverksmarknad med medlemmarna och inbjudna

25/8 - 16/9

Anna Kristina Göransson, textil

Anna Kristina Göransson, textil

Det är lätt hänt att man tänker på tjocka vita sockor och grå slokhattar när man hör ordet tovning. Anna Kristina Göranssons tovade skulpturer är dock så långt ifrån det som man kan komma. Hon jobbar ofta med starka färger och stora installationer. De organiska formerna hämtar hon från naturen, gärna på den mikroskopiska nivån.
”Skulpturerna i den här utställningen är tankar om naturen som metafor för livets alla förändringar” säger hon.

Anna Kristina Göransson är född i norra Sverige och växte upp på Frösön innan hon flyttade till USA 1985. Hon tog en kandidatexamen i möbelformgivning genom studier på Rhode Island School of Design och på Konstfack. Därefter ändrade hon inriktning och studerade textil på University of Massachusetts Dartmouth. Numera bor hon utanför Boston där hon har sin studio och undervisar i olika textila tekniker. Somrarna tillbringar hon dock vid Höga Kusten i Ångermanland.
Se även www.annakristinadesigns.com

Anna Kristina Göransson: Detalj av ”Seedlings”, 45 cm x 150 cm, tovad och färgad ull. Foto: Anna Kristina Göransson.

22/9 - 14/10

Lina Söderberg (medlem), järn

Lina Söderberg (medlem), järn

”Stål är mitt språk. Jag berättar fantasier om mönstren som bygger upp världen. Från det mycket lilla och nära, som froststjärnorna och sprickorna i tallbarken, till det avlägsna och väldiga som är så långt borta att det ändå ser litet ut. Gråbergets vilande ryggar och molnmassornas kontinenter på luftoceanen. Små små urdjur lever sina liv i mossan. Spanar de någonsin mot horisonten?”

Lina Söderberg tog en masterexamen i metallkonst på HDK Steneby 2015 och är medlem i Kaleido sedan 2016. utöver utställningen hos Kaleido är hon just nu aktuell med en gestaltning som Uppsala kommun beställt för parken Norbyvreten invid stadsskogen med invigning under våren 2019.
Se även www.linasoderberg.se

Lina Söderberg: ”Andetag”, ca 50 x 70 cm, svets och järnsmide. Foto: Lina Söderberg.

20/10 - 18/11

Eva Larsson, keramik

Eva Larsson, keramik

”Mitt arbete består främst av skulpterade objekt som sätts samman till större installationer. Med skulpturer och bilder skapas scener och situationer som undersöker mellanmänskliga relationer och företeelser i samhället. Små justeringar i människofigurernas kroppsspråk och objektens placering skapar nya nyanser och frågor. Att konstruera dessa olika scener är ett sätt för mig att laborera med teman som konformitet och normer kontra frihet och mod. Jag intresserar mig också för hur individens och gruppens unika egenskaper påverkas i olika sociala kontexter.”
Med sina uttrycksfulla kvinnogestalter i rakubränd keramik har Eva Larsson blivit uppmärksammad i flera sammanhang, bl a på Liljevalchs vårsalong 2018 där hon visade en rad ”Drömbärare”.

Eva Larsson gick ut Konstfack 1988 och har därefter haft en mängd utställningar och uppdrag. Hennes verk är inköpta av bl a Statens konstråd och flera av Sveriges kommuner och landsting.
Se även www.evalarsson.com

Eva Larsson: ”BreakingThrough”, rakubränd keramik, ca 35 cm långa figurer. Foto: Marie Lindgren.

24/11 - 5/1

”Jul hos Kaleido”, slöjd- och konsthantverksmarknad med medlemmarna och inbjudna

”Jul hos Kaleido”, slöjd- och konsthantverksmarknad med medlemmarna och inbjudna

Kaleidos uppskattade julmarknad kan vid det här laget betraktas som en tradition. Som vanligt har vi bjudit in en mängd konsthantverkare och slöjdare och valt ut deras bästa produkter. Resultatet är en myllrande utställning som samtidigt är en julmarknad där man kan ta med sig sina inköp direkt. Här hittar du det finaste julpyntet och de bästa julklapparna!

Julträd. Detalj från handsnidad och handmålad ljusstake av Hans Johansson. Foto: Elisabet Berg.