Hem » Galleri » Byggstenar

Byggstenar

Keramik av Katarina Persson 28 aug. - 19 sept. 2004

”I den här utställningen har jag valt att jobba med hexagonen som tema, men inte bara som den är utan även de former och mönster som bildas i och mellan hexagonerna.”

”Hexagonen, den sexkantiga formen, är en fantastisk byggsten. Getingarnas bon består av sexkantiga hål. Lerans minsta partiklar består av sexkantiga skivor som glider över varandra när man bearbetar den. Utställningen kommer till största delen att bestå av mitt ”första” material keramik, men även andra material kan dyka upp, som t.ex. betong och glas och kanske t.o.m. textil.”

Katarina Persson, som har egen keramikverkstad sedan 1996, har sina rötter i bruksgodset men har med tiden alltmer kommit in på kakel, tegel och skulptur.

Bland hennes tidigare arbeten kan nämnas ett omfattande uppdrag med tegel och tegelornament som hon utförde för Skånska gruvan vid Skansen i Stockholm 2000-2001.

Sedan 2003 har hon sin keramikverkstad i stallbyggnaden vid Österbybruks Herrgård.

Hon är medlem i bl.a. KIF och KHVC.

Nyheter

Bild från Föredrag med Mårten Medbo

Föredrag med Mårten Medbo
Torsdag 30 mars kl 18.30 på Kaleido:
Keramikern Mårten Medbo berättar om sin doktorsavhandling ”Lerbaserad erfarenhet och språklighet” och visar bilder. Fritt inträde. Kaffe/te, kakor & smörgåsar finns att köpa.
OBS! Föranmälan senast 29/3 till info@kaleido.nu

Hitta oss

Kaleido Konsthantverk
Godsmagasinet, Östra Station
Roslagsgatan 1
753 27 Uppsala
Tel. 018-10 32 20

Facebook

Öppettider

Vardagar 11-18
Lördagar 11-16
Söndagar 12-16

Prenumerera

Genom att prenumerera får du gratis information per e-post om Kaleido och dess utställningar.